Rezervează vacanță de vis la Pensiunea della nonna!

WWW.PENSIUNEA.MD
CONTACTE
inapoi top
Evenimente
Delicii de la Bucătarul-Şef. Să mâncăm colorat!
Duminica, 28 Septembrie 2014

După cum v-am obişnuit, venim cu multe surprize frumoase, preparate dintre cele mai alese şi sănătate însomon bucate!

Ajutorii Bunicii au pregătit, cum se pricep ei mai bine, o sumedenie de gustoşenii,  deosebite între ele, dar
mereu extraordinar de gustoase şi aromate şi din ingrediente naturale.

Fiecare dintre localurile „Trattoria della nonna” oferă propria sa colecţie de delicii, care pot fi savurate în exclusivitate în restaurantul selectat.

La „Trattoria della nonna” din sectorul Centru vă puteţi delecta cu preparatele culinare pregătite cu suflet şi multă dragoste - Lingua Gusto a la Chef, Spaghetti „Sepia Neagră” şi Adevărata Torta Kiev.

linguaLingua Gusto a la Chef este o opţiune delicioasă şi uşoară pentru a vă bucura zi de zi. Reţeta îmbină limba de vită, cartofii copţi şi un sos verde excepţional într-un platou desăvârşit.

Bucatele sunt destinate să ne încânte simţurile, să ofere energie pentru o viaţă activă, iar de multe ori se întretaie cu istoria.

Astfel, Arista Florentina a apărut pentru prima oară în oraşul Italian Florenţa în anul 1430. Legenda spune că Patriarhul Constantinopolului gustând acest file de peşte fin, cu sos delicat, a ridicat mâinile spre cer şi a rostit “Aristos!” ce în traducere din greacă semnifică “Fantastic”.

Pastele pot fi surprinzător de diversificate. Spaghetti „Sepia Neagră” sunt un alt fel de paste, cu totul şi cu totul speciale. Acest fel de paste foarte populare în Venezia, a fost cândva mâncarea simplă a pescarilor.kiev

Reţeta tradiţională a tortului Kiev a suferit multe schimbări de la apariţia sa. Bucătarul nostru totuşi a încercat să recreeze una dintre primele variante ale reţetei acestui desert, una cunoscută de prin anii 1970.

Doar la „Trattoria della nonna” din sectorul Botanica puteţi să vă delectaţi papilele gustative cu Somon Atlantic cu legume coapte, Saltimbocca con le mele, Pollo Sacramento şi deliciosul desert Sebadas.

Fraged şi aerat, aromat şi foarte gustos, Somonul Atlantic cu legume coapte are o savoare aparte. Această specie este cea mai nobilă dintre toate speciile de somon şi este apreciată şi pentru gustul său special. Somonul este una dintre vedetele bucătăriei, aşa că îl punem pe masă cu mândrie.

saltimboccaSaltimbocca con le mele a devenit atât de celebră, deoarece fileul de pui, brânza şi merele îşi împrumută reciproc gusturile, devenind irezistibil de gustoase. Combinaţia o să vă placă atât de mult, încât o veţi servi la fiecare masă.

Pregătit după o reţetă secretă, de unde şi denumirea „Sacramento” care tradusă din limba italiană semnifică „Misterios”, fileul de pui - Pollo Sacramento vă va surprinde cu gustul uimitor de intens.

Fie că vreţi ceva dulce sau ceva care să vă alinte prin gust, acest desert este exact ceea de ce aveţi nevoie. În plus, este şi foarte delicios. Acest desert Sardinian, celebru în întreaga lume, îmbină divin dulceața mierii cu salinitatea brânzei pecorino, pentru a da o aromă și un gust intens. Avand la bază aceste ingrediente, minunatul Sebadas este pufos şi totodată crocant.

Delicioşeniile care pot fi gustate doar la „Trattoria della nonna” din sectorul Râşcani poartă următorele denumiri: Spezzatino, Avvolta Pancetta, Carne di Maiale, Le Napoleone după reţeta clasică.

O reţetă împrumutată de la locuitorii băştinaşi din centrul Italiei - Spezzatino este un tip de măncare hrănitorspezzatino şi săţios.

Gustoasă şi suculentă, Avvolta Pancetta redă temperamentul Italian şi este tot ce vă puteţi dori de la o bucată de carne de porc apetisantă şi aromată.

Ca o cremă fină şi usoară, Carne di Maiale cu legume, este absolut delicioasă. Reţeta primită prin moştenire de către bucătarul nostru de la bunica sa, căreia la rândul său i-a revenit de la bunica ei, care a fost bucătar la Palatul Regal, este de-a dreptul perfectă.

Le Napoleone după reţeta clasică are gust inconfundabil, cunoscut încă din copilărie şi va depăşi orice aşteptare.

Potrivită pentru micul dejun, o cină sau un pranz în familie, oricare ar fi alegerea dumneavoastră vă veţi bucura de o gustare sănătoasă şi foarte delicioasă în reţeaua de restaurante “Trattoria della nonna”.